AKTUALNOŚCI

SZBS800 + Z: stal bainityczna walcowana na gorąco o wysokiej wytrzymałości, cynkowana ogniowo.

Poszerza się rodzina nowoczesnych stali bainitycznych walcowanych na gorąco w zakładach Salzgitter.

 

SZBS800 + Z: stal bainityczna walcowana na gorąco o wysokiej wytrzymałości, cynkowana ogniowo.

 

Innowacyjna stal bainityczna na gorąco jest stalą wielofazową o unikalnej strukturze zapewniającej bardzo równomierny rozkład twardości. To sprawia, że materiał jest mniej podatny na pękanie niż konwencjonalne stale wielofazowe. Materiał charakteryzuje się bardzo wysoką granicą plastyczności

i wytrzymałością na rozciąganie przy wystarczająco wysokim wydłużeniu przy zerwaniu w procesach formowania na zimno.

Stal SZBS800 wykazuje następujące pozytywne cechy:

  • Zwiększona ekspansja otworów w wersji xpand® dla szczególnie wrażliwej na pękanie krawędzi,
  • Niezawodna produkcja bardzo złożonych geometrii elementów o wysokiej wytrzymałości w tym samym czasie,
  • Duży potencjał integracji komponentów,
  • Wysoka wytrzymałość zmęczeniowa, szczególnie przy obciążeniach dynamicznych
  • Bardzo dobra spawalność,
  • W przypadku powłok ocynkowanych ogniowo i StronSal® (cynkowo-magnezowych) dostępne są dwie możliwości ochrony antykorozyjnej,
  • Materiał o jakości SZBS800+Z stosowany jest zarówno w nadwoziu, jak i w podwoziu.

 

Ze względu na wysoką wytrzymałość zmęczeniową, stal SZBS800+Z szczególnie dobrze nadaje się do zastosowania w częściach podwozia z obciążeniem dynamicznym. Typowymi przykładami zastosowania są tu poprzeczne i tylne wahacze.

Więcej informacji o stali SZBS800+Z można znaleźć w broszurze - zachęcamy do pobierania.

W przypadku pytań i dalszych informacji prosimy o kontakt z działem obsługi klienta.

2018 © www.salzgitter.pl

O FIRMIE | AKTUALNOŚCI| PRODUKTY| USŁUGI | BAZA WIEDZY | DO POBRANIA | KONTAKT

Strona wykorzystuje pliki cookie przechowywane na twoim komputerze. Jeżeli nie zgadzasz się na to możesz wyłączyć obsługę plików ZAMKNIJ X cookie w przeglądarce. Więcej informacji o plikach cookie znajdziesz na tej stronie Info o ciastkach. OK